Alkmaar Centraal

Zo'n 25 kunstenaars, al dan niet met een psychiatrische achtergrond, vormen samen het Alkmaarse kunstcollectief ‘Samen Sterk’. Zij exposeren van 8 maart tot 8 mei in De Oude Keuken in Bakkum.

Eén op de vijf mensen heeft wel eens te maken met psychische problemen en het is van belang dat de samenleving openstaat voor diversiteit. ´Samen Sterk´ wil laagdrempelig zijn en heeft als ambitie, dat er voor iedereen een gelijkwaardige plek kan en moet zijn. Omdat De Oude Keuken een vergelijkbaar uitgangspunt heeft, is deze expositie hier dan ook goed op zijn plaats.

Eén van de exposanten is Bas van Hooff (1975) uit Alkmaar. Hij schildert met acrylverf op papier, hout en doek. Ook aanwezig is Chanel Zwaan (1985) uit Heerhugowaard met een voorkeur gouache op papier. De Alkmaarse Wilma van Esch (1947) groeide op in Eindhoven en deed in Arendonk (België) een opleiding aan de kunstacademie. Zij schildert voornamelijk met acryl en gebruikt in de regel veel heldere kleuren.

De collectie varieert van realistisch tot abstract. Het thema ‘bomen’ is een eerbetoon aan initiator Henk-Willem Klaassen, die zelf graag bomen als onderwerp kiest. (foto v.l.n.r.: Maria van Delft, Bas van Hooff en Ruard Janssen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl