Alkmaar Centraal

Woensdagochtend is zwembad Hoornse Vaart het domein van de 50+ers. Tussen 09.00 en 12.00 uur organiseert Alkmaar Sport groepslessen en wordt vrij banen gezwommen. Daarnaast is er steeds een half uur tijd voor gezelligheid, inclusief onbeperkt koffie en thee op het terras.

Deelnemers kunnen de hele ochtend meedoen of aansluiten bij één of twee lessen van een half uur. “Met elkaar sporten en bewegen, die saamhorigheid, dat is de reden dat ik hier kom,” aldus een enthousiaste deelneemster. “De instructeurs zijn altijd vrolijk en zorgen altijd voor gezelligheid!”

Lessen starten om 9.30 uur in het golfslagbad en 10.30 en 11.30 uur in het 25-meterbad. “Er is voor iedereen, van elk niveau, wat te doen. We bewegen op muziek in het ondiepe bad en een uur later doen we oefeningen met zwemgordel. Het is gewoonweg schitterend!” vertelt een deelnemer.

Er is ook vrij zwemmen. Daarna is het tijd voor gezelligheid. “Dit geeft inhoud aan mijn leven. Ik dans, ik fiets en ik zwem. Zo blijf ik heerlijk fit!” zegt een fitte deelnemer. “Ik kom hier voor twee lessen, maar vooral voor de koffiepauze. De sociale contacten vind ik een uitkomst,” zegt zijn buurvrouw.

Een mooie ochtend, een gezellige sfeer en een laagdrempelige manier van contact leggen. Iemand vult aan: “Vergeet vooral niet het sporten in het water. In het water heb je minder last van blessures. Bewegen gaat gewoon een stuk gemakkelijker.” Een proefles is gratis! Meer informatie op hoornsevaart.nl

In Alkmaar zijn zo’n 1.100 50+’ers actief bij één van de twintig sportgroepen van Alkmaar Sport. De groepen staan onder leiding van een ervaren sportdocent en zijn zo ingedeeld dat iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl