Alkmaar, 7 juni 2012. In opdracht van de Europese Unie is voor de regio Alkmaar geïnventariseerd in hoeverre mensen worden blootgesteld aan omgevingslawaai. Om de geluidbelasting in beeld te brengen zijn geluidskaarten vervaardigd en die zijn nu voor iedereen in te zien. De geluidskaarten zijn onder andere tot stand gekomen op basis van computer simulatie berekeningen. Met behulp van een theoretisch model is berekend wat de geluidbelasting is van belangrijke geluidbronnen op woningen, scholen en ziekenhuizen. Daarbij moet gedacht worden aan geluid dat geproduceerd wordt door bijvoorbeeld wegverkeer, spoorwegen, luchtvaart of industrie.  Uit die gegevens is het aantal gehinderden, ernstig gehinderden en mensen die in hun slaap gestoord worden bepaald.

Uit de resultaten van de berekeningen blijkt dat wegverkeer de belangrijkste bron van geluidsoverlast is voor de regio Alkmaar. De kaarten moeten elke vijf jaar worden geactualiseerd. Om naast de berekende geluidbelasting, ook inzicht te krijgen in de beleving van inwoners, is binnen Alkmaar een enquête verzonden. Met de resultaten van deze enquête en de berekende geluidbelasting uit de geluidsbelastingkaarten kan een goed beeld worden geschetst over de geluidshinder in Alkmaar. Aan de hand van deze resultaten wordt een actieplan opgesteld met als doel de geluidbelasting en daarmee het aantal gehinderden te beperken.

Pin It
Bekeken: 1766x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/