Alkmaar Centraal

De proef met het gescheiden aanbieden van kleine elektrische apparaten in containers is een succes. Het gaat om containers waarin inwoners gebruikte huishoudelijke elektrische apparaten kunnen inleveren, bijvoorbeeld scheerapparaten en mobiele telefoons die niet meer werken. Alkmaarders leveren zo massaal aan, dat er extra containers worden bijgeplaatst. Ook krijgt de proef een vervolg in andere delen van gemeente Alkmaar en voor het eerst in Graft-De Rijp.

Vanaf de plaatsing van de containers, eind januari van dit jaar, zijn deze intensief gebruikt. De container staan aan de aan de Nijenburg, Saskerstraat, Europaplein, Van Ostadelaan en Wendelaarstraat. Wethouder Jan Nagengast (CDA) is er tevreden over: “De containers voorzien duidelijk in een behoefte. Alkmaarders zien dat het verrassend eenvoudig is om het afval op deze manier aan te bieden. De containers staan op geschikte locaties. Vaak dicht bij winkelcentra. Het is daarmee een kleine moeite om tegelijk met halen van boodschappen kleine elektrische apparaten weg te brengen.” 

De komende maanden worden in Alkmaar extra containers geplaatst. Eerst worden diverse mogelijke locaties geïnventariseerd, zoals de Muiderwaard, Winkelwaard, Johanna Naberstraat en bij de Paardemarkt en het Geert Groteplein. In Graft-De Rijp komen er voorlopig containers bij de milieustraten nabij de Brede School en aan de Groene Weg. Op korte termijn worden definitieve locaties en datum van plaatsing van de containers bekend. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl