De volgdienst van de politie Alkmaar-Duinstreek heeft het er maar druk mee. Agenten hadden een melding gekregen dat er een voertuig vernield was door vuurwerk. Ter plaatse bleek de vernieling niet te zijn veroorzaakt door vuurwerk, maar door een baksteen. Het is niet duidelijk geworden wie dit heeft gedaan. 

Rond 16.00 uur kreeg de motoragent van dienst met nummer 12-12 de melding naar Schoorl te gaan. Een boswachter had een foto met hierop vermoedelijk een explosief. De boswachter had de foto overhandigd gekregen van een onbekend gebleven meneer. Deze meneer had ook een plattegrond getekend, waarmee de politie het projectiel zou moeten kunnen vinden. Helaas heeft de agent het projectiel na een uur zoeken nog niet aangetroffen. Hij heeft wel onmiddellijk contact gezocht met de teamleider van de EV (Explosieven Verkenning), die de foto weer doorstuurde naar de EOD (Explosieven Opruimingsdienst). Die gaf aan dat dit voorwerp geen gevaar opleverde. De agent gaat morgen verder met deze kwestie.

In deze avonddienst waren ook wijkagenten aan het werk. Eén wijkagent in Alkmaar was deze avond als biker de wijk in. Een andere wijkagent in Castricum was op de motor de wijk in. Ook was er een jeugdagent in Castricum aanwezig, die belast is met de jeugdzaken, zoals het toezicht houden op hangplekken. De wijkagent van Castricum-centrum had rond 19.00 uur een afspraak met een horeca-ondernemer. Hier is eerder een vals biljet van 50 euro aangetroffen. Het biljet is in beslag genomen en er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst.

Ondertussen kreeg 12-03 de melding dat een beschonken man schade zou hebben veroorzaakt aan de scooter van de melder. De beschonken man zou tegen de scooter tegenaan gevallen zijn, waardoor de scooter was omgevallen en schade had opgelopen. De melder wilde gegevens uitwisselen met de man om de schade via de verzekering te kunnen regelen. Hier wilde de man niet aan meewerken, waarop de melder besloot de politie te bellen voor hulp. Ter plaatse zijn de gegevens uitgewisseld.

Tussen 19.45 en 20.30 uur hield agent 12-01 een alcoholcontrole gehouden op de Zeeweg in Castricum. Er hebben 35 bestuurders een blaastest afgelegd. Hierbij werd éénmaal een P/A-indicatie gemeten.

Rond half tien werd agent 12-01 gestuurd naar een woninginbraak in Alkmaar, in de Stetwaard. De inbraak is door de bewoners ontdekt toen ze thuiskwamen en moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdag 11 maart 16.00 uur en zaterdag 18.45 uur. De dieven hebben de hele woning doorzocht en diverse goederen weggenomen.

Rond tien uur werden agent Kees en andere eenheden van het Basisteam Alkmaar opgeroepen om een helpende hand te bieden aan de collega's van het aangrenzende Basisteam Heerhugowaard. Ongeveer rond datzelfde tijdstip werd er een aanhouding verricht in De Rijp. De verdachte in De Rijp wordt verdacht van bedreiging van een buurvrouw.

Tegelijkertijd kwam er een melding vanuit Bergen dat er twee verdachte personen waren gezien in een achtertuin. Bij ontdekking zijn deze personen weggevlucht. De 12-03 en Frank (12-11) gingen op zoek naar deze verdachte personen maar hebben niemand aangetroffen.

Hoewel de lijst met werkzaamheden tijdens deze avonddienst misschien anders doet vermoeden was dit een relatief rustige dienst. De politie sluit de volgdienst af met de mededeling dat er bij deze volgdienst maar liefst 1.762 personen zijn ingestapt en hopen bij dat bij de volgende volgdienst het aantal volgers wellicht de 2.000 passeert.

Pin It
Bekeken: 4121x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/