Zaterdagavond speelden de heren van DAW gelijk tijdens de uitwedstrijd bij KZC uit Beverwijk. Na een spannende wedstrijd tussen de directe concurrenten in de Bondsklasse 3B werd de eindstand 9-9.

Al snel werd duidelijk dat het een gelijk opgaande wedstrijd zou worden. Het bleef lang 0-0, met weinig echte kansen voor beide partijen. Pas twee minuten voor het einde van de eerste periode scoorde KZC een doelpunt te maken, snel gevolgd door een tweede. DAW vond aansluiting dankzij een strafworp van Arjen Baron (2-1).

Corne Thoes maakte het in het tweede kwart al snel 2-2 met een mooie boogbal van afstand. Uit de counter 30 seconden kwam DAW op voorsprong. Het duurde even voor KZC weer scoorde, maar het deed dat wel snel twee keer. Kort voor rust maakte DAW 3-3 tijdens een overstalsituatie.

Na een snel doelpunt van KZC in de derde periode kwam DAW door doelpunten van Fennema en Baron weer op voorsprong (4-5). In de laatste minuut scoorde de thuisploeg twee keer, maar DAW maakte weer gelijk (6-6).

De laatste periode verliep net als de eerste drie. De winst leek met nog 36 seconden op de klok naar Alkmaar te gaan met 8-9, maar KZC had een razendsnel antwoord. Een scrimmage in de laatste 3 seconden leek de wedstrijd nog in het voordeel van DAW te beslissen. De Beverwijkse keeper lag echter goed in de weg, waardoor DAW met een punt naar huis ging.

Heren 1 van DAW is terug te vinden op de 9e plaats in de Bondsklasse 3B. Met nog vier wedstrijden te spelen kan de Alkmaarse ploeg nog een paar plekjes stijgen, maar het moet ook nog opletten voor de nummer 10.

Bekeken: 3548x