Zondag 13 maart moest ijsbaan De Meent er weer aan geloven: de ijsmeester liet de ijsvloer smelten, waarmee het ijsseizoen officieel ten einde liep. Na een enerverend seizoen vol records, Nederlandse kampioenschappen en nieuwe activiteiten is bij De Meent het zomerseizoen aangebroken. Op 15 oktober 2016 gaat de 400-meterbaan weer open.

Afgelopen seizoen was een spannende periode voor ijsbaan De Meent, want het was een van de warmste winters die Nederland ooit heeft meegemaakt. Echter, waar andere ijsbanen in Nederland niet open konden vanwege de warmte draaide de ijsbaan De Meent gewoon op volle toeren. Er zijn dit seizoen dan ook veel baanrecords gesneuveld. 

Nu de bouw van het sportcomplex gereed is, is De Meent ook weer klaar voor topevenementen. Dit seizoen vonden er gelijk al een aantal spannende NK’s plaats. Het NK Junioren afstanden, allround en mass start werden op de ijsbaan De Meent verreden. Tijdens deze NK’s kon men genieten van een grote groep aanstormend talent. De tribune was dan ook goed gevuld met bezoekers. Daarnaast werd ook de finale NK Marathon op de baan in Alkmaar gereden en kon het publiek toppers als Jorrit Bergsma en Simon Schouten aanmoedigen.

Nieuw dit jaar waren de vele buffelavonden, de buffelochtenden en de spelletjesmiddagen op woensdag. Deelnemers hebben ook enorm genoten van de Alkmaarse Elfstedentocht die op 28 februari werd gehouden, waarbij zij de mogelijkheid kregen om vanaf 07.00 uur ‘s morgens 200 km te schaatsen. Een ander nieuw evenement dit jaar was '60 van de Weissensee - de strijd tussen de ijsbanen', waarbij de deelnemers in 60 minuten zoveel mogelijk rondjes moesten rijden, terwijl zij de strijd met andere ijsbanen aangingen. IJsbaan De Meent is na 2130 ronden en 852 km officieel 4de geworden, een mooie prestatie voor de eerste keer.

Pin It
Bekeken: 3251x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/