Alkmaar Centraal

Ook in hoger beroep heeft het Beatlesmuseum het conflict met huurbaas Albert Hermes over de openingstijden van de winkel Collector´s Paradise aan de Kanaalkade gewonnen. Deze winkel is alleen op afspraak open omdat eigenaar Azing Moltmaker naar eigen zeggen zijn handen vol heeft aan het Beatlesmuseum, wat sinds eind 2014 is gevestigd in winkelcentrum Overstad.

Tot eind 2014 was het Beatles Museum gevestigd in het pand aan de Kanaalkade. Toen het museum verhuisde naar winkelcentrum Overstad was Moltmaker volgens Hermes te laat met het opzeggen van het huurcontract voor vijf jaar. Moltmaker moest het pand aan de Kanaalkade dus blijven huren en opende er toen maar de winkel Collector´s Paradise.

Huurbaas Hermes maakte bezwaar tegen de openingsregeling van Collector’s Paradise, omdat ernaast een kinderkledingwinkel is gevestigd waarvan hij eigenaar is. Doordat Collector’s Paradise niet regelmatig open is zouden er ook minder mensen langs de kledingzaak lopen, waardoor Hermes inkomsten zou mislopen. In een kort geding van half juni 2015 oordeelde de voorzieningenrechter dat Moltmaker zich netjes aan de huurbepalingen houdt en er geen reden is hem te verplichten zich aan reguliere openingstijden te houden. Dit was ook het oordeel van het gerechtshof in Amsterdam.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl