De eerstvolgende editie van ‘Zin op Zondag’ op zondag 20 maart staat in het teken van de zonde ‘Hebzucht’. Filosofe en publiciste Stine Jensen is de hoofdgast en zal worden geïnterviewd door filosoof, publicist en musicus Frank Meester. De tweede gast is meubelmaker en ontwerper Ulco Hazelhof. Hij is bewoner van een Mongoolse Ger van 30 vierkante meter in Arnhem Zuid. Hij had genoeg van het afbetalen van zijn hypotheek, en besloot zijn huis te verkopen en zijn leven drastisch te veranderen met meer vrijheid en rust.

Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is, komen TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met een eigentijdse variant: Zin op Zondag. Daarmee houden ze de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere, maar maakt de dominee op de kansel plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers. Er is muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en aan het einde kunnen bezoekers met elkaar napraten tijdens een maaltijd met verse soep.

Zin op Zondag vindt plaats op zondag 20 maart om 16.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Toegangskaarten kosten €15 inclusief een maaltijd met verse soep. Kaarten kunnen worden gereserveerd via de kassa van TAQA Theater De Vest, 072- 548 99 99, of via www.taqatheaterdevest.nl.

Pin It
Bekeken: 4085x
https://ee.itk.ac.id/data/