Rond de paasdagen wordt in Gouda het Olympisch Kwalificatietoernooi gespeeld voor dames waterpolo, maar zondag was het prachtige sportcomplex nog toneel voor de wedstrijd GZC/Donk 3 - DAW 1, de nummers negen en zes in de Bondsklasse 2A voor dames.

In de eerste twee kwarten was het voor DAW wel even wennen aan de maximale afmetingen van het wedstrijdbad. Het eerste kwart eindigde in een score van 1-2 evengoed in het voordeel voor de Alkmaarse formatie, maar in het tweede kwart kwam GZC/Donk erop en erover met twee doelpunten meer (4-3).

Daarna wisten de DAW-dames de extra ruimte goed te benutten om de persoonlijke fysieke duels te ontlopen, al was dit aan de stand nog niet te merken: Gouda bleef op voorsprong met 5-4. In het beslissende kwart dwong DAW echter vijf goede scoringsmogelijkheden af en die werden allen benut. De thuisploeg scoorde slechts één keer. Afgefloten werd dus met 6-9. Topscoorder was Saskia Kansen met vier goals.

DAW Dames 1 staat zesde in de Bondsklasse 2A met evenveel punten als de nummer vijf ZVL-BAM 4. De achterhoede staat op veilige afstand, de top vier lijkt niet meer te achterhalen met nog vier wedstrijden te gaan.

Bekeken: 3492x