De Alkmaarse Rugby Club won zondag zeer overtuigend met 36-70 van het Drentse Dwingeloo. Alkmaar scoorde liefst tien geconverteerde try’s, maar ook de thuisploeg scoorde er lustig op los.

Alkmaar kwam al snel op voorsprong vanuit een line-out. Dimitri de Jong tapte de bal naar Sylvester Reimers, die verderop Pieter van Duijn aanspeelde. Van Duijn kickte slim over de verdediging en de nieuwe center Barney Earl greep de bal om zijn eerste try te scoren voor Alkmaar. Conversie maakte het 0-7. Bij de volgende aanval slalomde hij door de verdediging voor nog een geconverteerde try. Ook de derde scoorde hij.

Roy van Rijn haalde het extra competitiepunt met de vierde try na een gewonnen scrum, nog voordat er een kwartier gespeeld was. Pas nadat Christian Koop de stand op 0-35 zette kwam de thuisclub met antwoord (7-35). Even later was het alweer raak voor 'Man of the Match' Barney Earl. De laatste score voor de rust was weer voor Dwingeloo, na een snel genomen strafschop (14-42).

Na de rust scoorde Barney Earl maar weer eens. Daarna vond de thuisploeg een manier om Alkmaar onder druk te zetten met goede mauls. Die taktiek leverde ook drie try's op (31-49). Weer was het Barney Earl die scoorde, nadat hij via een piepklein gaatje doorbrak.

Na nog twee try’s van Cristian Koop en opnieuw Barney Earl was de score inmiddels opgelopen naar 31-70. Het laatste wapenfeit was voor de thuisploeg. Bij een ruck vlak voor de goallijn dook een speler van Dwingeloo over de ruck heen en scoorde de laatste try. De eindstand werd zo 36-70.

Met nog één wedstrijd te gaan staan de mannen van het Alkmaarse vierde in de 2e Klasse Noord. De top drie is onbereikbaar en van achterop kan alleen de nummer vijf ARC 2 nog voorbij komen. Het verschil is twee punten en de Amsterdammers hebben nog twee extra wedstrijden te spelen.

Pin It
Bekeken: 3492x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/