In januari 2008 begon de toen 6-jarige Ryan Floris met zwemmen. Inmiddels is hij dertien zwemdiploma’s verder. Meer zijn er ook niet. De Alkmaarder haalde eind 2015 zijn laatste diploma en vierde dat onlangs in zijn vertrouwde zwembad Hoornse Vaart. Veel doorzettingsvermogen en goede begeleiding waren dé factoren die bijdroegen aan Ryan's succes.

Ryan begon zoals andere kinderen met zijn zwem-ABC en al snel kreeg hij de slag te pakken. Daarna volgden zwemvaardigheid, snorkelen en survivalzwemmen. Na het ultra-zware ‘Survival Master’ examen wilde hij nog een gemist diploma inhalen voor een complete reeks.

Voor het allerlaatste diploma moest Ryan telkens naar De Beeck in Bergen fietsen. In Alkmaar sloten de lessen niet aan bij school. De viering gebeurde echter in zijn favoriete zwembad De Hoornse Vaart. De 15-jarige Alkmaarder last even een zwempauze in, al oriënteert hij zich op een duikvereniging, waar ook diploma’s te halen zijn.

Het lastigste examen-onderdeel was het klimmen in de boot. "Dat duurde het langst om onder de knie te krijgen, maar nu is dat geen probleem meer voor me”, aldus Ryan. Favoriet zijn de WipeOut-baan en de duikplank, waarbij hij liever met zijn hoofd ónder dan boven water is.

Ryan heeft echt een voorbeeldfunctie in het Alkmaarse zwembad en hij is een graag geziene gast. In al die jaren heeft hij hooguit drie keer verzuimd wegens ziekte en hij is elke vakantie minstens één dag in het zwembad.

Zijn enthousiasme steekt zijn moeder aan, die zich heeft ingeschreven voor de zwemlessen voor volwassenen. Zelf is zij de zwemkunst nog niet machtig. Inmiddels leszwemt zij vijf dagen per week in De Hout en Hoornse Vaart. Op de vraag of ze ook voor alle dertien gaat zegt ze: “Laten we maar eens beginnen met A!”

Pin It
Bekeken: 8843x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/