Alkmaar Centraal

Er moet nog veel gebeuren, maar er gaat in Stompetoren in principe een echt dorpsplein komen, volgens het oude plan van de dorpsraad. Wethouder Anjo van de Ven oogstte maandagavond applaus tijdens de bijeenkomst aansluitend op de jaarvergadering van de dorpsraad in café 't Schermer Wapen, meldt het NHD, toen zij die mededeling deed.

In 2015 werd het oude plan afgewezen door de Raad van State, vanwege onzorgvuldige besluitvorming. Nu moeten voor- en tegenstanders elkaar ook nog zien te vinden. Daarnaast moet de gemeente grond ruilen met commerciële partijen.

Van de Ven had al laten weten dat een zoveelste variant op het plan voor een dorpshart in Stompetoren onwenselijk is. Er zullen altijd inwoners vrezen voor hun rust of privacy in tuin of binnen, met een plein waaraan 33 huizen staan en een supermarkt, met installaties en aanvoer van goederen.

Vervolgens liet de dorpsraad zien dat de eigen variant breed gedragen wordt. Een bestuurslid riep op om de hand te heffen om te zien in hoeverre er verdeeldheid is. Een aangenaam verraste wethouder zag dat bijna iedereen de hand hief vóór het plan.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl