Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Het was maandag voor een aantal leerlingen van afdeling Brood en Banket het Horizon College een heel spannende dag. Er werd een wedstrijd gehouden met daaraan gekoppeld een zeer serieuze prijs. De makers van de twee beste desserttaarten met chocola en bijbehorende bonbons gaan in april op studiereis naar Aziƫ Chocoladefabrikant Dobla neemt de twee prijswinnaars mee naar de beste cacaoplantages in Vietnam, de Dobla Asia chocoladedecoratie-fabriek in Vietnam en het innovatiecentrum van Dobla Asia, de Pastry Academy. Daarna wordt ook nog een bezoek gebracht aan de finale van de Asian Pastry Cup 2016 in Singapore.

De wedstrijd komt voort uit een samenwerking van Dobla en het Horizon College, die de handen ineen hebben geslagen om van deze regio een bakermat van excellente patisserie te maken. Dobla heeft de ambitie om in de oude Ringers Chocoladefabriek een Pastry Academy te vestigen, waar leerlingen na het mbo zich kunnen doorontwikkelen om zich te meten met de beste patissiers van de wereld. Het Horizon College en Dobla willen stimuleren dat middelbare scholieren in deze regio op jonge leeftijd kennismaken met de mogelijkheden van dit vakgebied, dat getalenteerde leerlingen gemotiveerd voor het patisserievak kiezen en daarna het beste uit zichzelf willen halen.

De spanning was groot toen de beste leerlingen van het Horizon College aan de slag gingen om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. De jury die uiteindelijk het oordeel moest vellen bestond uit drie toppers in de (inter)nationale patisserie; Bart de Gans, lid van het Dutch Pastryteam, winnaar van de Lekkerste Bonbonwestrijd 2012 en senior pastry chef van Dobla, Menno Spataro, junior pastry chef van Dobla, winnaar van de Gouden Gard 2014 en deelnemer aan de Dutch Pastry Award 2017 en Robin Hoedjes, lid van het Dutch Pastryteam, winnaar van vele (inter)nationale prijzen waaronder de Dutch Pastry Award 2015. Zowel Spataro als Hoedjes zijn beiden oud leerlingen van het Horizon College.

Nadia Jongejan en Amber Poort bleken uiteindelijk de besten, zij gaan in april naar Azie. Een verslag van de reis zal te zien zijn via de kanalen van Heerhugowaard Centraal, Alkmaar Centraal en Langedijk Centraal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl