Alkmaar Centraal

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft rond 3.00 uur een ramkraak plaatsgevonden bij de winkel van Used Products aan het Stationsplein in Heerhugowaard. Dit was de tweede ramkraak binnen een week; de schade en rommel van de vorige kraak was net opgeruimd.

De krakers zijn met een auto de winkel naar binnen gereden en hebben zo de winkelpui vernield. Ze hebben de glasdeuren van meerdere kasten waarin producten stonden tentoongesteld stukgeslagen en ondanks het beveiligingssysteem meerdere spullen meegenomen. Het beveiligingssysteem zorgde ervoor dat er zodra de dieven binnen waren een rookmachine afging die ervoor zorgde dat de winkel binnen een paar seconden vol rook stond.

Tegen de tijd dat de politie ter plaatse was waren de dieven er reeds vandoor. Er lag alleen nog de bumper van een Toyota, maar zonder kentekenplaat erop.

Eigenaar Giovanni verklaart nog niet precies te weten hoeveel schade de winkel heeft opgelopen, maar hij schat dat er voor zeker 5000 a 6000 euro aan producten weg is, en dan zijn de kosten voor het herstellen van de winkelpui nog niet meegerekend. Hij is nu in elk geval van plan om bij de gemeente aan te vragen of er paaltjes voor de winkel geplaatst mogen worden. Dit verzoek is eerder door de gemeente afgewezen, maar hij denkt dat nu wel duidelijk is dat die paaltjes echt nodig zijn.

Op de camerabeelden van de winkel is een van de personen redelijk goed te zien. Giovanni denkt dat mensen die deze man kennen hem wel kunnen moeten herkennen. (foto’s: Heerhugowaard Centraal / Liza de Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl