Alkmaar Centraal

Woensdag 16 maart heeft wethouder Anjo van de Ven (OPA), samen met de bomenploeg van Stadswerk072 een boom achter TAQA Theater de Vest geplant. Met het planten van deze iep gaf de wethouder het startsein voor het planten van nieuwe bomen ter vervanging van de bomen die zijn gesneuveld tijdens de zomerstorm van vorig jaar. In totaal worden er 150 nieuwe bomen geplant. De iep is die door wethouder Van de Ven is geplant staat op de groene strook tegenover de Molenbuurt.

Op 25 juli 2015 woedde er een zware zomerstorm. Tijdens de storm zijn ongeveer 350 bomen in Alkmaar omgewaaid. Zeventig daarvan worden in dit dit plantseizoen herplant. Het resterende gedeelte zal in het plantseizoen van 2016-2017 plaatsvinden.

De reden dat er minder bomen teruggeplant gaan worden is dat de een groot deel van deze bomen in de parken is omgewaaid en daar zullen spontaan weer nieuwe bomen terug komen. Ook zijn er veel plaatsen in de wijken waar geen bomen meer terug kunnen vanwege de vele kabels en leidingen die vaak onder de bomen doorlopen.

Op de nationale Boomfeestdag worden door heel Nederland bomen geplant. Veel basisscholen doen mee aan deze actie en krijgen lesmateriaal voor milieueducatie. Een mooie dag dus om het startsein te geven voor het herplanten van de bomen in Alkmaar. (foto: aangeleverd)

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl