Alkmaar Centraal

Er heerst onenigheid in de Alkmaarse coalitie. Waar de VVD vindt dat er nog bezuinigd kan worden op culturele instellingen en dat ze veel commerciëler kunnen opereren, vinden OPA, D66 en het CDA dat het wel genoeg geweest is. Dinsdag bleek dit tijdens een commissievergadering over de cultuurnota tot 2020.

De fracties van OPA, D66 en het CDA zien, onder bepaalde voorwaarden, heil in een gescheiden budget voor cultuurproductie en vernieuwing en vinden dat subsidies aan instellingen, na vijf jaar bevriezing, aangepast moeten worden aan loon- en prijsontwikkelingen.

Vooral Artiance leunt teveel op subsidie, vindt de VVD-fractie. Het straks dakloze COC zou erbij kunnen komen. De andere fracties en cultuurwethouder Anjo van de Ven zijn daarentegen zeer tevreden over het centrum.

Jongeren en locaties als Hal 25 en Koel 310 spelen een belangrijke rol in de nieuwe cultuurnota, en er moeten nog meer locaties bij komen. Tijdelijke 'broedplaatsen' betalen weinig huur en krijgen hulp met eventuele verhuizing. De fracties zien de Karavaan graag in Alkmaar, maar OPA, VVD, CDA en Leefbaar Alkmaar vinden het nog te ver gaan om structurele subsidie toe te zeggen. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl