Alkmaar Centraal

Wie denkt aan rust en natuur, denkt niet meteen aan een bedrijventerrein. Toch kan men deze twee dingen aantreffen in de kruidentuin van Hortus Alkmaar, verscholen tussen de gebouwen op bedrijventerrein Beverkoog. Deze tuin bevat de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van Nederland, en er wordt uitsluitend op ecologische wijze geteeld. Om erachter te komen wat dat precies inhoudt, bezocht de Kaasstad het meest bijzondere stukje groen van Alkmaar, en liet zich rondleiden door experts en enthousiaste vrijwilligers.

De Kaasstad is een twaalfdelige serie over de nieuwe gemeente Alkmaar, maar dan bekeken door een 'andere bril'. Centraal staan bijzondere plekken, mensen of initiatieven. Plaatsen waar je wellicht al vele malen voorbij bent gereden maar waar je vanaf nu anders naar zult kijken, mensen van wie je niet vermoedde dat ze bijzonder waren of initiatieven die je niet kende maar waar je wel warm voor draait.

De serie is gemaakt door lokale professionals en vrijwilligers van de stichting Digitale Beeldvorming, in samenwerking met de gemeente Alkmaar. De afleveringen zijn iedere doordeweekse dag te bekijken om 08.00 uur en om 20.00 uur bij Alkmaar Centraal, te vinden op kanaal 42 (Schermer en Graft-De Rijp) en op kanaal 36 (Alkmaar-stad). Ook is zijn ze online te vinden op het YouTube-kanaal van Stichting Digitale Beeldvorming.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl