Alkmaar Centraal

De spanning steeg donderdag in Hogeschool iPabo, naarmate de bekendmaking naderde van de winnaars van het Techniek Toernooi Noord-Holland 2016. Basisschoolteams uit twaalf plaatsen, waaronder Alkmaar en Heerhugowaard, hadden gestreden in vier spannende competities. Uiteindelijk riep een jury van professoren, gekleed in toga met baret, zestien teams uit tot winnaars. Het Koninklijk Genootschap Physica reikte bovendien een aanmoedigingsprijs uit. 

De Zeppelin uit Heerhugowaard was één van de winnaars en pakte ook nog een creativiteitsprijs. De Cocon uit Alkmaar pakte een tweede prijs. Ook de De Piramide uit Alkmaar won een prijs voor creativiteit. 

Juryvoorzitter Prof. Dr. Bob van Eijk over de prestaties: “De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de experimenten. Het niveau was hoog”. Behalve geldprijzen voor de aanschaf van techniekmiddelen wonnen de teams het felbegeerde toegangsticket voor de landelijke finale van het Techniek Toernooi begin juni in Arnhem.

Voor de deelnemers en de vele klasgenoten die als supporters meekwamen, waren er in en rond de Hogeschool iPabo veel extra activiteiten. Tijd om zich te vervelen, was er niet. Organisaties als Opitec en Proefjes.nl waren aanwezig met educatieve technisch-wetenschappelijke exhibits. De Natuurkundekermis van de UvA trad op en kinderen konden Proefjes Die BOEM Doen. iPabo-studenten verzorgden activiteiten 'in de geschiedenis'. Het Zuiderzeemuseum Enkhuizen zorgde voor touw waarmee een ouderwets ‘keesje’ kon worden geknoopt.

Op de roeiapparaten met ergometers van de Alkmaarse roeivereniging ARZV ontdekten leerlingen hoe techniek in de sport wordt gebruikt en goochelaar Lodewijk de Widt zorgde ervoor dat de ‘wachttijd’ voor de prijsuitreiking snel voorbijvloog.

Voor de iPabo in Alkmaar is het jaarlijkse Techniek Toernooi een belangrijk evenement, omdat studenten zo uitstekend praktijkervaring op kunnen doen. De wedstrijd begint op school en eindigt in Alkmaar met een spannende finale en ook de allerjongsten kunnen meedoen. 

Meer informatie op techniektoernooi.nl/noord-holland of meer specifiek op techniektoernooinoordholland.wordpress.com.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl