Televisiepresentator en –producent Erik van der Hoff overhandigt op zondag 3 april, tijdens de opening van de eerste Leeghwaterdag in de Schermer, het eerste exemplaar van de Streekgids Land van Leeghwater aan wethouder Victor Kloos. Dan volgt een toast met Leeghwaters Triple, een bier van Brouwerij Leeghwater, waarvan Erik van der Hoff uit West-Graftdijk mede-initiatiefnemer is.

De presentatie vindt om 11:00 uur plaats in de Museummolen van Schermerhorn (Noordervaart 2). De aan de Leeghwaterdag deelnemende bedrijven en organisaties zijn vanaf 13.00 uur geopend.

De nieuwe Streekgids Land van Leeghwater is een boeiend boekwerk met daarin de parels van Graft, De Rijp en Schermer, van tekstschrijver Marie-Christine Koestal en fotograaf/vormgever Anoushka van Velzen uit De Rijp. Het boek beschrijft bezienswaardigheden, maar vooral verhalen van inwoners over nieuwe voortuin van Alkmaar als prachtgebied om te bezoeken, in te wonen en te werken. 

Een deel van de deelnemers aan de Leeghwaterdagen zijn te vinden in de streekgids, die tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Uit! en met ondersteuning van de gemeente Alkmaar.

En dan nog een tweede primeur: de officiële introductie van een bier van Brouwerij Leeghwater, een hobbybrouwerij met grote ambities voor een hoogwaardige selectie van streekeigen bieren. Ze zullen in eerste instantie verkrijgbaar zijn in een select aantal horecagelegenheden en bierspeciaalzaken in de door Jan Adriaanszoon Leeghwater drooggemalen polders.

Ook dit jaar organiseren veel bedrijven en organisaties in de Schermer, Graft en De Rijp van april tot en met september een maandelijks open huis. De meeste adressen zijn gratis toegankelijk. Vindt de deelnemers op leeghwaterdag.nl.

Pin It
Bekeken: 4515x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/