In het mooie De Rijp ligt het zwerfvuil voor het oprapen. Cindy Schouten doet dat regelmatig en in het kader van de Landelijke Opschoondag vroeg ze via Facebook om versterking. Met Ton Schuckman en Paul Borst begon ze op het Wollandje.

Vooral bij de picknick tafel ligt een hoop troep, ondanks dat er twee vuilnisbakken staan. Dat hier vaak hangjongeren komen blijkt uit de vele lachgaspatronen en resten van ballonnen, maar ook werden er wietzakjes gevonden en heel veel blikjes en peuken.

Veel zwerfafval belandt in de sloten en dat is natuurlijk erg slecht voor de vissen en andere waterdieren. Ton gaat zelf regelmatig met zijn boot de polder in om vuil uit de sloten te halen.

Cindy, Paul en Ton willen vanwege al het zwerfvuil in de omgeving een oproep doen aan iedereen: "Neem je afval mee terug naar huis of gooi het in een afval bak. En als iedereen zijn eigen straatje schoon houdt belandt er ook veel minder in de sloten en kan iedereen genieten van een schoon dorp."

Foto's: graftderijpinbeeld.nl

Pin It
Bekeken: 4670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/