Alkmaar Centraal

Hij is eigenlijk al twee maanden in gebruik maar vrijdagmiddag was dan de officiële opening van de brede school De Pauw. Wethouder van Alkmaar, Elly Konijn, nam het officiële deel voor haar rekening, samen met de leerkrachten van de scholen, door het uitvouwen van de veren van De Pauw. Elke veer symboliseerde één van de gebruikers van het pand.

In de geheel nieuw gebouwde school zijn de basisscholen De Balein, De Tweemaster gevestigd en ook Kinderopvang Forte, Bibliotheek Kennemerwaard en het Centrum voor Jeugd & Gezin. Het ontwerp van de school past harmonieus binnen het dorpse karakter van De Rijp.

Wethouder Konijn: "De Pauw is een prachtig, duurzaam pand waar de kinderen centraal staan dankzij de samenwerking tussen de kinderopvang, basisscholen, het Centrum voor Jeugd & Gezin en de bibliotheek."

De Pauw heeft het hoogst haalbare energielabel A++++ en is daarmee zeer energiezuinig. Bij het ontwerp zijn zaken als positionering, beschaduwing en glasopeningen volledig uitgekiend. Zo branden de lichten minder vaak, doordat daglicht ruimschoots binnenkomt. De daken zijn voorzien van 296 zonnepanelen met het hoogst mogelijke rendement. (foto: graftderijpinbeeld.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl