PvdA-Tweede Kamerlid Marit Maij praat op 23 maart 2016 over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Over dit verdrag wordt op 6 april gestemd in een referendum. De bijeenkomst met Marit Maij wordt gehouden in het Huis van de Wijk de Alkenhorst, aan de Schelfhoutlaan 4 in Alkmaar en begint om 20.30 uur.

Op 6 april mogen de Nederlanders naar de stembus om zich uit te spreken over het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne. Tot nu toe is het niet gebruikelijk geweest dat er een referendum gehouden werd over dit soort verdragen. “Nederlanders moeten zich uit kunnen spreken over dit soort verdragen”, was vanuit de Geen Stijl-hoek te horen. In korte tijd haalden zij voldoende steunverklaringen binnen om een referendum te houden. De tegenstanders van het associatieverdrag dragen aan dat dit soort verdragen vaak een opstapje zijn naar een aansluiting bij de Europese Unie.

De Nederlandse regering heeft ervoor gekozen om het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne te steunen en daarmee de buitengrenzen van Europa te versterken, en de economische relaties en handelsrelaties met Oekraïne te verdiepen. Deze beslissing is een weerspiegeling van de Europese kernwaarden.

Marit Maij (1972) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Zij heeft het grootste deel van haar loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt, met twee maal een post in het buitenland. In de Kamer is zij woordvoerder Europa en was daarvoor woordvoerder asielbeleid. Sinds februari 2016 is zij fractiesecretaris.

Pin It
Bekeken: 4125x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/