In De Rijp ligt het zwerfvuil voor het oprapen, aldus inwoonster Cindy Schouten. Zelf gaat ze dan ook regelmatig de straat op om vuil te rapen, gewapend met grijper en vuilniszakken. Zaterdag was het Landelijke Opschoondag, dus had ze via Facebook een oproep gedaan om samen op pad te gaan om vuil te rapen.

Samen met Ton Schuckman en Paul Borst begon ze op het Wollandje. Vooral bij de picknicktafel lag het vol rommel terwijl daar toch twee vuilnisbakken staan. Dat deze plek ook regelmatig door hangjongeren wordt gebruikt is wel te zien aan de grote hoeveelheid lachgaspatronen en resten van ballonnen.

Ook vonden ze vele wietzakjes, blikjes en peuken. Veel zwerfafval belandt in de sloten, wat slecht is voor de vissen en andere waterdieren. Ton gaat daarom zelf regelmatig met zijn boot de polder in om vuil uit de sloten te halen.

Cindy, Paul en Ton willen dan ook een oproep doen aan iedereen: Neem je afval mee terug naar huis of gooi het in een afvalbak. En als iedereen zijn eigen straatje schoon houdt belandt er ook veel minder in de sloten en kan iedereen genieten van een schoon dorp. (foto's: graftderijpinbeeld.nl

Pin It
Bekeken: 4366x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/