Op Tweede Paasdag, 28 maart, wordt er open dag gehouden in de Kookstudio in de Buitenwerkplaats in Starnmeer. De opendag duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Kok en gastvrouw Saskia Strawford-Stolk heeft die dag de deuren wijd open staan.

De nieuwe Kookstudio van Saskia ligt het hart van het bijzondere gebouw ‘de Stal’. De Stal, waar voorheen stieren en paarden stonden, is ontworpen en geheel naar de laatste inzichten van duurzaam bouwen herbouwd door Maud Aarts en Dagobert Bergmans. Hierbij was de relatie met het polderlandschap het belangrijkste uitgangspunt. Het comfortabele interieur is mooi afgewerkt met natuurlijke bouwmaterialen.

De Stal is onderdeel van de Buitenwerkplaats, een unieke locatie die inspirerende ruimten biedt voor bijeenkomsten en projecten. "Er zitten meerdere schrijvers, onderzoekers en ontwerpers aan hun eigen project te werken. Op werkdagen komen bedrijven, scholen en instellingen hier vergaderen, of een workshop doen. Heerlijk toch, als je na een intensieve dag samen heerlijk kan natafelen? Een gouden combinatie!”, zegt Maud Aarts. “Nog leuker, je kan in de nieuwe Kookstudio aansluitend een culinaire workshop doen. Saskia is echt een ster in het enthousiasmeren van mensen over het bereiden van eten.”

In de Kookstudio heerst de geur van het seizoen. Saskia weet precies wat er in deze polders te koop is. Haar gedekte tafel is een plateau van heerlijke gerechten. “Mijn inspiratiebron is onze eigen moestuin op het terrein; fruit en groenten van het seizoen. En dit deel van Laag Holland met z’n agrarische cultuur biedt eerste klas biologische streekproducten.” (foto: graftderijpinbeeld.nl)

Bekeken: 4279x