DAW-Synchroonzwemmasters Wieteke Elzinga en Ilona Hogerheyde deden afgelopen weekend mee aan de Brussels Open Masters Synchronized Siwimming. Dit is een internationale synchroonzwemwedstrijd ter voorbereiding op de EK Masters die in mei in Londen gezwommen worden.

Wieteke zwom haar solo en Wieteke en Ilona samen hun duet. Op zaterdag stond voor Wieteke zowel haar technische uitvoering als haar vrije uitvoering op het programma. Beide uitvoeringen gingen uitstekend: ze zwom ver weg van de concurrentie en haalde met een ruime voorsprong de gouden medaille. Dat is een mooie opsteker in de voorbereiding voor Londen.

Het duet was qua competitie verdeeld over zaterdag en zondag: zaterdag werd de technische uitvoering gezwommen en zondag de vrije uitvoering. Ilona en Wieteke zwommen een mooie technische uitvoering en behaalden daarmee de eerste plaats, wel met “close finish” met nummer 2, een Belgisch duet. Op zondag bij de vrije uitvoering waren deze zelfde duetten ook aan elkaar gewaagd, alleen viel het toen in voordeel van het Belgische duet uit. Overall betekende dit voor Wieteke en Ilona een zilveren medaille. Zij zullen de komende twee maanden nog de puntjes op de i zetten om in Londen nog sterker aan de start te staan.

Pin It
Bekeken: 3513x
https://ee.itk.ac.id/data/