Het eind van het seizoen nadert en de mannen van Alvoco hebben zwaar onderin de Promotieklasse A. Tegen VV Amsterdam 2 speelden ze zaterdag weer goed, maar zoals zo vaak konden ze op belangrijke momenten net niet meekomen. Dit seizoen zijn 18 sets met twee punten verloren, iets om wanhopig van te worden. Deze wedstrijd ging met 2-3 nipt verloren.

Amsterdam kwam op 2-0 voorsprong via 19-25 en 20-25. Onbewogen vocht Alvoco terug. In de derde set zag de thuisploeg eindelijk kans de tegenstander onder druk te houden. De Amsterdamse foutenlast steeg naarmate de set vorderde. Alvoco profiteerde met 25-20.

In set vier is Amsterdam de kluts kwijt en wordt bij vlagen weggespeeld. Ook een vier wissels in de slotfase keerden het tij niet en Alkmaar kwam verdiend op gelijke hoogte via 25-14. In de laatste set waren de gasten weer bij de les en namen een 0-4 voorsprong, maar Alvoco maakte meteen weer gelijk. Beide ploegen gaven niets toe tot de verplichte veldwissel. VV Amsterdam 2 sloeg een gaatje, net genoeg voor winst in 13-15.

Met nog vijf wedstrijden te gaan staat Alvoco voorlaatste, elf punten achter de nummer tien. Maandagavond is het volgende duel in Castricum tegen nummer zes Croonenburg. (foto: Bob Dijksen)

Bekeken: 3308x