De eerste wedstrijd tegen Hilversum/Bilthoven eindigde onfortuinlijk in een gelijkspel en de DAW-dames wilden dit in eigen wateren niet nogmaals laten gebeuren. Ondanks een krappe selectie, een ieder moet dus veel meters maken, zorgden ze er in de vierde set voor dat nu wél de winst gepakt werd. Het werd 8-6.

Wel moest DAW toestaan dat H.B.W. een paar keer de leiding nam, maar de sterke Linda Schenk counterde door vier keer op haar tegenspeelster en keepster te passeren. Nadat keepster Fanny Bouma een een 'onmisbare' kans afstopte in het derde kwart, grepen Steffie Nooij en Saskia Kansen hun geboden kans en werd het 7-5.

In het laatste kwart maakte H.B.W. een aansluitende treffer, maar DAW profiteerde van straftijd voor een tegenspeelster. Met een stand van 8-6 speelde de thuisploeg de wedstrijd beheerst uit en heroverde de vijfde plaats in de competitie.

Het doel voor de DAW-dames in de laatste drie wedstrijden is behoud van de vijfde plaats in de Bondsklasse 2A, waar ze vorig seizoen naartoe promoveerden. Overigens is de vierde plek nog haalbaar. DAW heeft het veel minder zwaar dan Dordrecht. De huidige nummer vier moet nog op tegen de koploper en drie directe concurrenten, met DAW als laatste.

Bekeken: 3573x