In het slotweekend van het seizoen haalde de Alkmaarse Rugby Club thuis de volle winst binnen. Heren 2 eindigde met 58-14 tegen de Utrechtse Studenten als derde in de 4e Klasse Noord West. Het eerste werd vierde in de 2e Klasse Noord, dankzij een 36-14 overwinning op de Pink Panthers uit Driebergen.

Heren 1 kon al snel op voorsprong komen met een strafschop wegens buitenspel, maar kicker Pieter van Duijn benutte zijn kans niet. Even later was het wel raak. Barney Earl slalomde langs de Panthers naar de achterlijn voor 5-0. Conversie lukte echter niet. Daarna kwamen de gasten erop en erover met een try en conversie (5-7).

Voor de rust stond Alkmaar weer op kop. Na een strafschop speelde scrum-half Kevin Stalman de bal de driekwartlijn over, waarna Barney Earl afrondde met try. Pieter van Duijn converteerde nu wel voor 12-7.

Vlak na de rust brak 'Man of the Match' Nanko Molenaar, na een snel genomen strafschop, door de verdediging van de Panthers en drukte een geconverteerde try. Daarna vond Barney Earl een gaatje voor de vierde try en het bonus competitiepunt. Inmiddels stond het 24-7. Daarna verliep de strijd rommelig en werd niet gescoord, tot Barney Earl center Christian Koop lanceerde, die vervolgens afrondde, maar weer zonder conversie.

De Pink Panthers namen korte tijd het veldoverwicht over. Na een serie goede aanvallen werd de hechte Alkmaarse verdediging toch gepasseerd voor een geconverteerde try en een stand van 29-14. Als toetje brak Nanko Molenaar nog door voor een try. Winger Juvenal Kasaza Bisimwa maakte de conversie en zette de eindstand op 36-14.

De Alkmaarse rugbyers beginnen over twee weken met bekercompetitie thuis tegen de Delftse Studenten.

Bekeken: 3769x