René Lauritsen uit Alkmaar is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards, die op zaterdag 2 april in Amsterdam, door burgemeester Eberhart van der Laan, worden uitgereikt op de Dag van de ZZP’er. Lauritsen richtte Samenkramen.com op, hét netwerk in Nederland en België voor zwangere en jonge gezinnen.

De verkiezing is een zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Uit meer dan tienduizend deelnemers zijn er honderd geselecteerd. “We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de honderd finalisten,” aldus René Frijters, juryvoorzitter en oprichter van zzp-bank Knab.

In de eerste ronde van de FOTY Awards hebben genomineerde zzp’ers en freelancers beoordelingen verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. Uit de gemiddelde cijfers stelde de jury een top-10 per categorie samen. De honderd finalisten hebben een pitchvideo gemaakt waarmee ze zoveel mogelijk Likes, Shares en Subscribes vergaren via de media.

Op 31 maart wordt een top-4 geselecteerd, waarop tijdens de Dag van de ZZP’er gestemd kan worden. De publieksprijs is een online marketingcampagne van Knab ter waarde van €2.500, waarin de ondernemer centraal staat.

In aanloop naar de uitreiking op de Dag van de ZZP’er zal een vakjury de categoriewinnaars en de Freelancer of the Year 2015 uitkiezen. Belangrijke criteria zijn het persoonlijk verhaal, focus/specialisme, businesscase, groeipotentie en slim ondernemen.

René Frijters, oprichter van Knab, is voorzitter van de vakjury met onder meer Christiaan Dols (MINI), Joris Aperghis (WE Fashion), Marcel Molenaar (LinkedIn), Eduard Schaepman (Tribes), Henk Wesselo (FNVZZP), Gijs Aanen (PostNL), Natalie Bommeljé (Evita Zorg) en Lars van Beek (Mekano Industrial). Ook de winnaar van 2014, blogger Carlijn Bröring van Foodless.nl, is jurylid. 

Pin It