De inwoners die inmiddels een jaar actief is met buurtpreventie in Oudorp haakt teleurgesteld af bij het overleg met de gemeente en de politie. De groep ziet geen tastbare resultaten en vinden dat ze er teveel zelf aan moeten trekken. "Blijkbaar heeft de veiligheid in Oudorp geen prioriteit", is tegen het NHD gezegd.

In het Oudorper deel van Alkmaar wordt relatief veel ingebroken. De gemeente zou zes camera's plaatsen bij uitvalswegen, maar dat werden er uiteindelijk twee. En hier bleek geen preventieve werking vanuit te gaan, want er zou in die periode meer ingebroken zijn.

De politie was al skeptisch over de plaatsing van camera's, want het is geen haalbare taak om iedereen die langs de camera kwam op te sporen en te vragen wat zij in Oudorp deden. Tijdens een overleg werd geopperd dat de bewoners zelf camera's konden plaatsen, maar dat vond men te ver gaan. Zeker als je al geïnvesteerd hebt in zwaardere sloten en een beveiligingssysteem. Bovendien gaat het om de openbare ruimte.

In december werd besproken om de elf Alkmaarse WhatsApp-groepen van Buurtpreventie zichtbaar te maken, middels borden bij de wijken. Die laten nog op zich wachten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl