Alkmaar Centraal

Het lukt de mannen van Alvoco maar niet om de eindspurt in te zetten om de nacompetitie te ontlopen. Opnieuw kwamen ze net aan tekort om een hele wedstrijd bij de les te blijven, waardoor ze met een uitslag van 3-1 slechts een punt meenamen van de streekderby tegen Croonenburg uit Castricum.

Alvoco startte uitermate matig. Het team maakte fout op fout en Croonenburg maakte dankbaar gebruik (14-3). De Alkmaarders kwamen daarna iets beter in hun spel en liepen in, maar de achterstand was al te groot geworden en de set eindigt in 25-18. 

Alvoco was beter bij de les in de tweede set, maar al snel moest diagonaalspeler Bas Tuijnman afhaken wegens maagklachten. Martijn Brakenhoff verving hem uitstekend, maar daar was toch de 19e set van het seizoen die met twee punten verschil verloren ging: 28-26. 

In set drie was Alvoco helemaal gewend aan de kleine trainingszaal en dat vertaalde zich in prima services. Croonenburg had hier moeite mee en werd onzekerder, terwijl Alvoco juist bloed rook. Maar alweer schoten de Alkmaarders in de slotfase net tekort (25-22).

In de vierde set leek de wedstrijd als een nachtkaars uit te gaan, totdat Paul Witte op een stand van 19-11 een indrukwekkende servicereeks neerzette. De thuisploeg was de kluts volledig kwijt en Alvoco kwam langzij tot 19-19. Waar Alvoco vaak het initiatief weggaf op het cruciale momenten, was dit nu niet het geval. De set werd gewonnen met 24-26.

De mannen van Alvoco staan nu elfde en voorlaatste in de Promotieklasse A. Het is voor hen te hopen dat zij zich herpakken in de laatste vier wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd op 2 april is tegen hekkensluiter VIP. Hier kunnen belangrijke punten gepakt worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl