Alkmaar Centraal

De gemeente Alkmaar is druk bezig om de kaasmarkt nog leuker en aantrekkelijker te maken voor toeristen. Daar hoort ook bij dat toeristen als ze in Alkmaar aankomen meteen kunnen zien waar ze heen moeten om bij de kaasmarkt te komen. Begin maart kwam het Akmaarse college dan ook met een plan om de bewegwijzering naar de kaasmarkt duidelijker te maken. Volgens het college zijn de zwarte wegwijzers met gouden letters die nu in de binnenstad van Alkmaar staan niet duidelijk genoeg.

Vanaf dit jaar worden toeristen dus van het station naar de kaasmarkt geleid via grote kaasvormige blokken. Die worden elke vrijdag langs de route van het treinstation naar de kaasmarkt neergezet. Daarbij kunnen ondernemers zo’n blok ‘adopteren’. In ruil daarvoor mogen ze hun bedrijfslogo op de achterkant van de Alkmaarse vlag op het blok zetten.

Voor het komende kaasmarktseizoen wil de gemeente Alkmaar het aantal kaasmarktbezoekers met tien procent omhoog krijgen naar 120.000 bezoekers. Daarom seizoen zijn er alvast wat veranderingen doorgevoerd rond de kaasmarkt. Zo is bijvoorbeeld ook de duur van het seizoen verlengd: de eerste kaasmarkt van dit jaar is op 25 maart.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl