Alkmaar Centraal

Sportcomplex Hoornse Vaart bestaat op 1 april 2016 35 jaar! Het sportcomplex viert dit tijdens een feestelijk jubileumjaar. Het jaar staat in het teken van vele vernieuwingen en activiteiten. De Hoornse Vaart start het jubileum met een Feestweek voor jong en oud van 1 tot en met 8 april. Deze week kent onder andere een Open Dag met gratis sportclinics, een Familiedag en een Glow in the Dark-disco. 

Op 1 april wordt afgetrapt met de feestweek. Die dan zijn er ijsjes voor de zwemleskinderen en koffie met een versnapering voor deelnemers aan alle aquasporten. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: zij kunnen dagelijks een kadootje zoeken in de grabbelton in de Waterspeeltuin. Daarnaast is er deze week een programma vol activiteiten.

Rob Moen, manager Hoornse Vaart: “De feestweek is heel gevarieerd. Zo is er zaterdag 2 april een Open Dag vol clinics en demonstraties in zowel de sporthal als het zwembad. Naast de zwemclinics van DAW, onze duikverenigingen en Alkmaar Sport zijn er bijvoorbeeld gratis basketbal- en Krav Maga-clinics in de sporthal. De zaterdag wordt afgesloten met een spectaculair Glow in the Dark disco, speciaal voor 13- tot 16-jarigen.”

Zondag 3 april staat in het teken van Familie. Tijdens deze Familiedag legt Alkmaar Sport het Experience Center in het instructiebad. Normaliter wordt deze attractie alleen gebruikt tijdens de zwemlessen voor beginnende zwemmers. Daarnaast is er deze dag het Alkmaars kampioenschap ‘Bommetjes springen’, ‘Zweefduiken’ en is er een dierenrace in het zwembad. Deelnemers kunnen onder andere gratis toegangskaartjes of een kinderpartijtje winnen.

Maandag- en woensdagochtend zijn er stoelmassages voor de 50-plussers tijdens de wekelijkse seniorenochtenden. “En de woensdagmiddag liggen er, speciaal voor de jeugd, een feestelijke Wipe Out en een Aquaroller in het 50-meterbad,” besluit Moen. De Feestweek wordt afgesloten door basisschool de Fontein. De leerlingen van deze school hebben de slagzinwedstrijd gewonnen en mogen met een hele klas gratis komen zwemmen want zoals hun slagzin zegt: “Ben je sportief van aard? Kom naar de Hoornse Vaart!”

Deelname aan de activiteiten is gratis, deelnemers betalen alleen het reguliere toegangstarief. Het actuele programma voor de feestweek is te vinden op www.hoornsevaart.nl/35jaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl