Vue gaat een exclusieve samenwerking aan met het grootste game festival ter wereld: DreamHack. De bioscoopketen heeft de rechten bemachtigd om de grote toernooien van games als StarCraft 2, Counter-Strike: Global Offensive, Heroes of the Storm en League of Legends live te streamen op het witte doek.

De zenuwslopende toernooien, die soms wel tien uur duren, zijn in de Vue cinemas live te volgen en dus ook in Alkmaar. Het eerste gametoernooi, Counter-Strike: Global Offensive, vindt 17 april plaats van 10:00 tot 20:00 uur. Kaartjes kosten €17,50 en zijn te koop via vuecinemas.nl of via de Vue app.

Ron Sterk, directeur Vue: “eSports is een snelgroeiende kijksport. Streams van populaire games op YouTube worden miljarden keren bekeken. Door de samenwerking met DreamHack kunnen we de grootste eSport events live op het grote doek streamen. Deze ontwikkeling past goed binnen onze formule van Big Screen Entertainment. We zijn dan ook trots dat we de exclusieve rechten hebben bemachtigd.”

De populaire game YouTuber Yarasky zal de events presenteren. De 20-jarige gamer heeft al meer dan 350.000 abonnees en streamt op zijn eigen YouTube-kanaal populaire games.

Vue Gaming gaat verder, want in Hilversum vindt nu elke dinsdag de Dutch College League plaats in League of Legends 5v5. De finale is op 14 juni. De games worden gestreamd op Twitch.tv/dcllive en YouTube.

DreamHack, werelds grootste ‘digitale festival’ organiseert al vanaf 1994 elk halfjaar een zeer populair grootschalig game evenement, waar onder andere demo- en computerspelwedstrijden worden gehouden die worden getoond op grote schermen. Een van de DreamHack zalen heeft een oppervlakte van 10.000m² waar meer dan 13.000 personen in kunnen.

Pin It