Vanwege de populariteit van het fenomeen Postcrossing heeft PostNL een speciaal postzegelvel uitgebracht met daarop tien Nederlandse bezienswaardigheden. Op een van de Postcrossing-zegels prijkt de kaasmarkt van Alkmaar.

Met 36.000 fanatieke fans loopt Nederland voorop in de wereld van Postcrossing. Postcrossing is een internationaal netwerk waarbij mensen elkaar willekeurig over de hele wereld ansichtkaarten sturen met daarop iets van zichzelf, hun woonplaats of land. Dit was een reden voor PostNL om een kleurrijk Postcrossing-postzegelvel uit te brengen met bekende Nederlandse bezienswaardigheden.

De tien afgebeelde bezienswaardigheden zijn, naast de Alkmaarse kaasmarkt, de Deltawerken, de Waddeneilanden, de Hoge Veluwe, het Binnenhof, de bollenvelden, Giethoorn, Marken, de Zaanse Schans en de Nachtwacht. Met dit postzegelvel ondersteunt PostNL het ruim tien jaar geleden gestarte initiatief Postcrossing.

Nederlandse postcrossers hebben tot dusver ruim drie miljoen ansichtkaarten verstuurd. Postcrossers registreren op postcrossing.com de ontvangst van een ansichtkaart en krijgen daarvoor in de plaats het adres van een andere postcrosser. Zo ontvangt en verstuurt iedere postcrosser evenveel ansichtkaarten.

Op de tien verschillende postzegels over Postcrossing staat Internationaal 1, geschikt voor post tot 20 gram met een internationale bestemming. Het postzegelvel is te koop bij winkels van Bruna en via collectclub.nl. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald. De postzegels zijn ontworpen door zelfstandig ontwerper Reinier Hamel (onder de naam Sin). (foto: PostNL)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl