Alkmaar Centraal

"Chaos bij de gemeente Alkmaar", zo kopt vandaag het NHD. De reden is een intern rapport van Ernst & Young dat naar de krant is doorgespeeld. De accountants schrijven daarin dat de gemeente nog diverse stappen moet doorlopen om weer controle te krijgen over de eigen organisatie. In een van rood naar blauw verlopen diagram wordt de 'gezondheid' van diverse gemeentelijke processen ingedeeld.

Veel van die processen vallen in de rode categorie, hetgeen betekent dat er veel punten zijn die voor verbetering vatbaar zijn. Ook meldt de krant dat het risico aanwezig is dat de daadwerkelijke uitkomsten voor 2015 flink zullen afwijken van de prognoses. Dat mag overigensgeen verrassing heten. Vorig jaar werd Alkmaar geconfronteerd met een miljoenentekort, een daardoor opstappende wethouder financieën en een ontslagen gemeentesecretaris.

Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft Alkmaar laten weten dat hij nog geen noodzaak ziet om de gemeente onder preventief toezicht te stellen. Wel moeten er dan meters gemaakt worden om de tekorten weg te werken. Om daar aan tegemoet te komen worden komende maand 20 fulltime banen bij de gemeente geschrapt, dat moet anderhalf miljoen besparen. Cynisch genoeg ontkomt ook de al onder druk staande afdeling financieën niet aan deze bezuiniging. Zij leveren 4fte in. Donderdag is er een raadsinformatieavond, dan wordt de raad bijgepraat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl