Vrijdag 1 april om 10.00 uur luidt Bart Siemerink, de directeur van Bloemententoonstelling Keukenhof, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Ter gelegenheid van de samenwerking tussen de kaasmarkt en de Keukenhof wordt de markt op deze dag gesierd door 25.000 tulpen. Na afloop mogen ze worden ‘geplukt’  door het publiek.

Wethouder ‘Kaas’ Victor Kloos (OPA): “Kaas en tulpen zijn een ideale combinatie. Jaarlijks komen honderdduizenden internationale bezoekers naar Nederland voor bijzondere Hollandse iconen: molens, grachten, tulpen en kaas. Bundeling van krachten vertelt het verhaal van Nederland nog sterker. Daarom is dit seizoen een samenwerking gestart tussen de Alkmaarse kaasmarkt en de Keukenhof.”

Ter ere van de start van de samenwerking met de Keukenhof wordt de kaasmarkt vrijdag opgevrolijkt met 25.000 tulpen. Deze staan binnen de hekken van de markt en mogen tussen 12.00 en 13.00 uur meegenomen worden door het publiek; maximaal 20 tulpen per persoon.

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse Kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 25 maart tot 30 september, elke vrijdagochtend op het Waagplein in Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl