Alkmaar Centraal

Vijftien Chinese scholieren bezoeken komende week Alkmaar. Op zaterdag 2 april ontmoeten ze hun Nederlandse buddy’s, vwo-leerlingen die het lesvak Chinees volgen op PCC Het Lyceum. Een week lang trekken ze met elkaar op in een overwegend cultureel, sportief en ook schools programma. De 'return' staat gepland in september.

De uitwisseling is voor het PCC Het Lyceum een jaarlijkse traditie geworden en vormt de afsluiting van het lesvak Chinees in de stroming Vwo-Xtra. De vijftien scholieren en hun drie docenten zijn afkomstig van de Liangxiang Highschool uit Beijing.

Na een dagje bijkomen, gaat de Chinese delegatie zondag naar de Keukenhof en Zaanse Schans. Op maandag is er een officiële ontvangst op Het Lyceum, waarna de leerlingen aardrijkskunde, geschiedenis, Arts en Engels zullen volgen.

 Later staat nog een trip gepland naar Amsterdam voor onder andere musea en shoppen, er is een sportieve dag met strandbezoek, maar ook een excursie naar Den Haag waar het Binnenhof en Madurodam worden aangedaan. Op vrijdag volgt een heuse VIP-rondleiding op de Kaasmarkt, waarna de groep zaterdagmorgen 9 april weer naar huis gaat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl