Alkmaar Centraal

De Raad van State heeft woensdag de natuurvergunning vernietigd voor de gewijzigde route van het mountainbikeparcours door de Schoorlse Duinen. Dit meldt De Duinstreek. Provincie Noord-Holland is volgens de Raad onzorgvuldig geweest bij verstrekking van de vergunning aan Staatsbosbeheer. 

De provincie achtte uitgebreid onderzoek niet nodig, om te bepalen of beschermde natuur gevaar loopt. Nu moet dit wellicht alsnog gedaan worden. De route zou niet duidelijk genoeg aangegeven zijn, waardoor niet zichtbaar is of deze wellicht toch nét door beschermd gebied gaat.

De Raad gaf aan dat een nieuw deel van de route sowieso door een gebied loopt met grote natuurwaarden, die daardoor zelfs een Europees beschermde status heeft gekregen. Daarnaast kunnen bepaalde delen van het parcours breder worden dan de 80 centimeter waarvoor vergunning is verleend.

De streep van de Raad van State door de plannen, zorgt ervoor dat daadwerkelijke aanleg van een vernieuwde mountainbikeroute flinke vertraging oploopt. De hele procedure zal opnieuw doorgelopen moeten worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl