Alkmaar Centraal

De traverse op het station is al af, de buitenruimte is bijna klaar. Vrijdagmiddag 1 april zal de nieuwe straat aan de noordzijde van het station ook gereed zijn en worden opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. 

De nieuwe straat, de doorgetrokken Wognumsebuurt, gaat onder de traverse door, loopt pal langs het spoor en sluit aan op de Kruseman van Eltenweg. De straat heeft ter hoogte van het nieuwe stationsplein ‘Kiss and Ride’-plekken waar reizigers makkelijk in en uit kunnen stappen.

Naast de weg is er ook een nieuwe fietsenstalling met ruimte voor circa 1100 fietsen. Als de buitenruimte gereed is zal de handhaving worden aangescherpt. Fietsen die niet in de rekken zijn geplaatst worden dan verwijderd door de gemeente.

Aan de Berghofzijde van het station staat bovedndien een kunstwerk van kunstenaar David Bade. Dit kunstwerk maakt deel uit van de Paardenparade, een unieke beeldenroute van levensgrote paarden door de regio’s Alkmaar, Bergen en Heiloo. Bade heeft hier een uniek kunstwerk van gemaakt wat  op vrijdag 8 april om 16.00 uur door David Bade en wethouders Nagengast en Van de Ven wordt onthuld.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl