Alkmaar Centraal

Zondag 3 april houdt Funakoshi een Karate Marathon, waarvan de opbrengst volledig naar de eigen stichting Fursa gaat. Tussen 10.00 en 18.00 uur vinden diverse karate-activiteiten plaats bij Funakoshi (Slochterwaard 183) en er is handwerk uit Kenia verkrijgbaar. Iedereen is van harte welkom. Meer op fursa.nl.

"Fursa" betekent "kans" in het Swahili. De stichting wil kansarme kinderen in Thika (Kenia) een kans geven op een betere toekomst middels onderwijs en sport, Nu gaan 30 kinderen naar school en trainen drie keer in de week met Keniaans karatekampioen Erick Juma.

In 2009 kwam Funakoshi in contact met de Lionheart Karateclub van Erick Juma in Thika. Hij verzorgde karatelessen voor kinderen uit de sloppenwijken om ze weg te houden van drugs en criminaliteit. Funakoshi startte met het sturen van tweedehands karatepakken. In 2011 ontstond Fursa.

De jeugd zoekt sponsoren en gaan op 3 april een planken doorslaan. De oudere leden krijgen trainingen van gastdocenten die zich belangeloos inzetten. Om 11.15 uur geeft het wedstrijdteam van Funakoshi een spetterende demonstratie en goochelaar Kariem Ahmed (de Magische Winkel) komt optreden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl