Alkmaar Centraal

Elk jaar organiseert de Keukenhof het Oud-Hollands Weekend. Drie dagen lang waant de lentetuin zich in het Holland uit de 19e eeuw, met tulpen, oud-Hollandse muziek, oude ambachten, klederdracht en natuurlijk kaas. Aan een Alkmaars kaasmeisje was de eer om op een speciaal aangevoerde aak het startschot te geven.

Tijdens het Oud-Hollands Weekend is er drie dagen lang een mooi tafereel van kaasdragers, kaasmeisjes, keurders en honderden kazen tussen tulpen. Alkmaar laat de bezoekers genieten van dit echt Alkmaarse schouwspel. Keukenhof verwacht dit seizoen 800.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

Kaas en tulpen zijn een uitstekende combinatie. Jaarlijks komen honderdduizenden toeristen naar Nederland voor bijzondere Hollandse iconen als molens, grachten, tulpen en kaas. Daarom is er sinds dit seizoen een samenwerking tussen de Alkmaarse kaasmarkt en Keukenhof.

Naast kaas in Lisse, luidde de directie van de Keukenhof vanochtend de traditionele kaasbel en is de kaasmarkt deze dag versierd met 25.000 tulpen. Kaaswethouder Victor Kloos is verheugd met deze eerste aanzet in een hopelijk bloeiende samenwerking.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl