Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00

Vrijdagmiddag kon menig strandganger weer helemaal tot rust komen op hèt strand van Alkmaar, Stadsstrand De Kade aan de Noorderkade. Het Stadsstrand werd deze middag weer geopend voor haar vijfde  seizoen. Gedurende de namiddag konden de eerste gasten genieten van de muziek van vier bandjes aan regionaal talent. Mede-eigenaar Helen Groves is zich nog altijd bewust van het grote succes van De Kade: "Vijf jaar geleden reden er hier mensen langs die zeiden dat het helemaal niks zou worden".

Stadsstrand De Kade bestaat uit zes oude zeecontainers, afkomstig uit Rotterdam. Voorheen moesten die containers in de winter worden verwijderd, maar dit jaar mochten ze voor het eerst van de gemeente blijven staan, waardoor de opbouw van het Stadsstrand maar twee weken heeft geduurd in plaats van zes.

Het Stadsstrand is echter niet alleen maar een horecagelegenheid: er vinden elke vrijdag en zondag ook live optredens plaats van regionaal talent. En het Stadsstrand is echt bedoeld zodat mensen tot rust kunnen komen, vandaar dat het als een van de weinige horecagelegenheden geen Wifi heeft. Het seizoen zal tot eind september duren. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl