Alkmaar Centraal

Het Alkmaarse college is van mening dat de veiligheidscamera’s die vorig jaar in Oudorp zijn opgehangen niet echt hebben bijgedragen aan het verminderen van het aantal inbraken. De gemeente vindt dat het vooral de extra inzet van politie en stadstoezichthouders is geweest die heeft geleid tot een daling  van het aantal inbraken in dit deel van Alkmaar. De camera’s komen dan ook niet terug in Oudorp.

Volgens het college waren die camera’s bovendien een proef, waarna het de bedoeling was dat vervolgens Oudorpers zelf zouden investeren in veiigheidscamera’s. Dit ging veel Oudorpers te ver, en was ook de reden dat eind maart de groep inwoners die actief is met buurtpreventie afhaakte bij het overleg met gemeente en politie

Ze hadden niet het gevoel dat de veiligheid in Oudorp prioriteit had. Zij vonden dat ze zelf al genoeg hadden geïnvesteerd in bijvoorbeeld zwaardere sloten en beveiligingssystemen. Volgens hen is het beveiligen van de openbare ruimte de verantwoordelijkheid van de gemeente.

De camera’s hebben een paar maanden in Oudorp gehangen, maar werden in november 2015 weggehaald, eerst ten faveure van de Matthiasschool in Oud-Overdie, waar ramen waren ingegooid, om vervolgens geplaatst te worden bij het azc in het voormalige belastingkantoor aan de Robonsbosweg.  

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl