Alkmaar Centraal

Noordwest Ziekenhuisgroep zal naar verwachting deze zomer een besluit nemen over de bouwplannen voor locatie Alkmaar, meldt gemeente Heerhugowaard. Dan wordt bekend of het ziekenhuis in Alkmaar blijft of naar Heerhugowaard gaat. Uitgangspunt is het leveren en continueren van goede en veilige zorg voor Noord-Holland Noord.

Vorig jaar wilde NWZ meer tijd om de scenario’s Alkmaar en Heerhugowaard uit te werken. Die zijn nu bijna klaar. Dan volgt een integrale risicoanalyse door een onafhankelijke partij, voor een zorgvuldig besluit. Deze analyse duurt zo'n drie maanden.

Het Waardse college constateert dat ook Noordwest Ziekenhuisgroep het regionale patiëntenbelang belangrijk acht en dat nieuwbouw in Heerhugowaard daarom een logische keuze is. "Patiënten, personeel en bezoekers zijn niet gebaat bij jarenlange verbouwing van de locatie in Alkmaar."

Het college realiseert zich dat nieuwbouw in Heerhugowaard financiële consequenties heeft. "Het is goed en logisch dat het ziekenhuisbestuur de tijd neemt om die consequenties af te wegen. Heerhugowaard wil daar de komende maanden graag verder in mee denken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl