Alkmaar Centraal

De Fursa karatemarathon van Funakoshi was voor de meesten letterlijk een doorslaand succes. Karateka’s van alle leeftijden en niveaus waren zondag, ondanks het mooie voorjaarsweer, in groten getale naar de gymzaal aan de Slochterwaard gekomen, om tegen betaling planken door de slaan en karateles te krijgen.

Met hun deelname steunen de karateka’s Stichting Fursa bij het realiseren van het Fursa Centre voor studie en sport in Kenia. Voor de jeugd was het hoogtepunt het breken van een plank waarvoor ze zich liet sponsoren. Maar helaas sloeg een enkele karateka tot zijn grote verdriet de plank toch mis.

Amper 10:00 uur zat het gymzaaltje van Funakoshi al vol met ruim vijftig enthousiaste kinderen en hun ouders. Eerst kregen de kids karateles van meesters Johan Doesburg en Siegfried Schorea. Met veel "Kiai!" geroep werd op commando getrapt en gestoot. Na een uurtje trainen was het dan zover: planken breken.

Meester Johan zette twee plankjes overeind, een derde plankje erop en gaf uitleg maar deed het expres niet voor. Een jongetje met de witte band van een jaar of acht durfde als eerste zonder aarzelen. ‘Kiai!!!’ en het plankje was kapot. Applaus van het publiek. Ook andere kinderen lieten trots gebroken plankjes zien.

Eén jongetje deed tevergeefs tot tranen aan toe verwoede pogingen. "Au! Dat doet zeer." Zijn vader moest hem troosten. Hij kreeg een paar plankjes mee om thuis te kunnen oefenen.

Fursa is een initiatief van Funakoshi om Keniaans kampioen Erick Juma te steunen. Hij geeft kinderen uit de sloppenwijken van Thika karateles en zorgt voor scholing, om ze een betere toekomst te bieden dan drugs en criminaliteit. Het te bouwen Fursa Centre is nodig om deze activiteiten verder uit te breiden. Meer informatie over initiatieven voor de realisatie op Fursa.nl en Funakoshi.nl. (foto: Pieter Bliek)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl