Op 15 februari vond een kort geding plaats tussen Connexxion en acht taxichauffeurs die al een tijd weigeren te komen werken omdat ze niet worden ingezet voor groepsvervoer.

De voorzieningenrechter besloot toen een vonnis uit te spreken als Connexxion en de chauffeurs er echt niet samen uit zouden komen. Dat is niet gelukt, en dus moest de voorzieningenrechter alsnog een uitspraak doen. Zijn oordeel viel uit in het voordeel van de chauffeurs.

Dat is gunstig voor de chauffeurs, omdat Connexxion hun loon weer heeft stopgezet voor de maand maart. In december 2015 gebeurde dat ook: toen oordeelde een andere rechter dat Connexxion de chauffeurs alsnog loon moest betalen. Connexxion weigerde dat, waarop de advocaat van de chauffeurs beslag liet leggen op een rekening van Connexxion.

Connexxion spande daarop het kort geding in februari aan, en daarin werd bepaald dat Connexxion loon zou betalen en dat het beslag zou worden opgeheven. De advocaat van de chauffeurs heeft aangegeven als het nodig is weer beslag te laten leggen. Ze hoopt echter dat het niet zover hoeft te komen en dat er overeenstemming kan worden bereikt met de advocaat van Connexxion.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl