Zondagavond gingen de waterpolodames van DAW in Waddinxveen de strijd aan tegen De Gouwe 2. Voor de Alkmaarders zou het een lastige partij worden. De Gouwe is fysiek sterk en het speelveld was relatief klein.

De eerste twee kwarten stond DAW steeds aan de goede kant van de score, maar het moest toch de gelijkmaker aan het eind toestaan 6-6. Het derde kwart moest de Alkmaarse formatie de tol betalen, maar het liet pas aan het eind scoren toe. De stand werd 9-7. De Gouwe wist de stand met nog één punt uit te breiden naar 11-8 in het laatste kwart.

Het verschil werd gemaakt in de overtalsituaties. DAW wist maar vier keer te scoren van de negen keer dat er een tegenstander straftijd uitzat. De Gouwe, gewend aan de krappe ruimte, wist er zeven van de acht te verzilveren. Saskia Kansen was voor DAW de topscorer met vier doelpunten, Romee Heister scoorde drie maal en Linda Schenk één maal.

Met nog vier wedstrijden te gaan loopt de vijfde positie van de DAW-dames gevaar. De nummer zes in de Bond 2e Klasse A is ZVL-BAM en dit team heeft een aantal relatief minder zware partijen te gaan.

Bekeken: 3223x