De gemeenteraad krijgt elk kwartaal een verslag over de ontwikkelingen binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en Jeugdwet in Alkmaar, recentelijk die over het 4e kwartaal van 2015. GroenLinks vindt dat deze rapportages te weinig inzicht geven. Raadslid Ineke Bozelie schriftelijke vragen aan het college. 

In de kwartaalrapportage staat niet of de hulp uit de oude situatie bijvoorbeeld wordt vervangen door nieuwe, minder dure hulp, door algemene voorzieningen of door het eigen netwerk. Ook wordt niet duidelijk in welke mate cliënten zich geholpen voelen.

Doel van de overheveling van taken naar gemeenten was een betere dienstverlening, onder andere door betere afstemming tussen hulpverleners en minder wachttijden en bureaucratie. Of dit allemaal ook daadwerkelijk gehaald wordt is onduidelijk, vindt GroenLinks.

Het is nu april 2016 en de raad kan volgens GroenLinks niet beoordelen of, anderhalf jaar na invoering van het nieuwe systeem, de zorg voor jongeren en hulpzoekenden in Alkmaar goed verloopt. "We willen heldere en meetbare informatie over de gestelde criteria", stelt de fractie. "Daarnaast willen we een eerste duiding van de resultaten van 2016."

Pin It
Bekeken: 3567x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/